Kohopaino (Letterpress) on vanhimpia painotekniikoita. Ennen latominen tapahtui käsin ja myöhemmin tuli erilaisia latomakoneita. Heidelbergin Tiikeli painokoneet tulivat markkinoille 1900-luvun alussa. Ne olivat suosituimpia  kohopainokoneita aikanaan. Offsetkoneet syrjäyttivät kohopainon, mutta koneet jäivät painoihin jälkikäsittelyyn. Vieläkin niillä tehdään mm. stanssaukset ja nuuttaukset. Varsinainen painaminen niillä on jäänyt, offsetin ja digitaalitekniikan tullessa markkinoille kustannustehokkaana vaihtoehtona.

Vanha painotekniikka on kuitenkin nostanut suosiotaan ja tällä menetelmällä saamme tehtyä kauniit hääkutsut ja massasta erottuvat käyntikortit. Painojälki on käsinkosketeltavaa, kun painolaatta uppoaa kartongin pintaan.

 Nykyään tietotekniikka on tullut avuksi. PDF tiedostosta tehdään filmi, josta valotetaan painolaatta fotopolymeeri materiaalille. Kohopainossa jokainen väri tai sokeanpainatus tarvitsee oman laatan. Aineisto tulisi olla spottiväreinä. Fontin pistekoko on hyvä olla riittävän iso, että kaikki pisteet ja pilkut toistuvat. Käytämme erilaisia puuvillakartonkeja ja hake -sekä sellupohjaisia kartonkeja.  Painamme kaikkea A4 kokoista pienempää kuten: käyntikortteja, hääkutsuja, postikortteja, tuotelappuja, lasinalusia ja apteekki/korupusseja. Päällepainamme Postin osoitekortit omilla tiedoilla. Teemme myös preeglaukset, nuuttaukset, stanssaukset, numeroinnit ja folioinnit.

Kohopainaminen on käsityötä, joten huomioithan sen aikataulussa. Paperimalleja voi käydä katsomassa paikan päällä Vanha Talvitie 13-15. Pyydä tarjous sähköpostilla info@ilvesprint.fi . Tiedustelut: 050-5952058/ Jari Ilvesviita

Vieraile verkkokaupassamme: www.ilvesprint.fi