Vuosi 2020 oli erilainen, kuin olisimme vuosi sitten uskoneetkaan. Sosiaalisia kohtaamisia jouduttiin rajoittamaan viiruksen kulun estämiseksi. Matkustelu, erilaiset tapahtumat, ravintolassa syöminen ja keikkojen peruuntuminen on johtanut ihmisten kotona oleiluun. Onhan se mukavaakin välillä, mutta toivotaan, että tänä vuonna rajoituksia puretaan ja saamme alkaa elää normaalimmin.

Tämä ihmisten kotoilu on johtanut siihen, että kotia sisustetaan ja remontoidaan enemmän. Meillä tämä on näkynyt mm. ripustuskiskojen kasvaneella kysynnällä. Kotigalleria on helppo tehdä ripustuskiskoilla.

Taulu on ripustettu perlonlangoila ripustuskiskoon

Sohvalla istuessa olisi mukava katsella muutakin kuin televisiota. Taidetta hankitaan kotiin katseltavaksi. Kuvaa, joka koskettaa ja jolla on merkitys, jaksaa katsella vuodesta toiseen. Jopa sukupolvelta toiselle.

Taulujen ripustamiseen ovat avuksi ripustuskiskot, jotka kiinnitetään seinään katon rajaan. Perlonlangoilla taulut saa roikkumaan haluamalleen kohdalle. Tämä mahdollistaa myös taulujen ja taulukollaasien vaihtelun ja uudellen järjestelyn. Ei tarvitse porata uusia ruuveja seinään.

Kiskon voi laittaa kiertämään huoneen ympäri tai vain siihen kohtaan, johon taulun haluaa ripustaa.

Kiskoa on 2 ja 3 metrin tankoina. Se on alumiinia ja menee rautasahalla katki, jos tarvitsee tietyn mittaisen pätkän. Kiskoa on helppo jatkaa seinäkiinnikkeen avulla. Cick Rail Primer kisko on valkoista ja on päällemaalattavissa. Kiskon voi siis maalata esim. seinän väriseksi. Kiskoa on myös hopeisena sekä tilauksesta mustana.

Artiteq Primer kisko voidaan maalata päälle

Peruskisko Click Rail ( 8,5x25mm) kestää painoa 30 kg per metri ja Click Rail Pro (9,5×37,5mm) kantaa 50 kg metrillä. Pro kiskon voi asentaa kumminkin päin. Toisella puolella on ”läppä”, jonka alle voi piilottaa yäpuolelle asennettaessa vaikka johdon. Sen voi myös asentaa aivan katonrajaan. Alapuolelle asennettaessa läppä piilottaa perlonlangan metallisen liukunastan.

Artiteq riustuskiskojärjestelmän Microgrip koukut
Microgrip koukku kestää painoa 20 kg

Perlonlankoja on eri mittaisia. Twister tai Gobra liukunasta voidaan asettaa mihin tahansa kiskon kohtaan. Sitä ei tarvitse pujottaa kiskon päästä. 2 mm perlonlanka kestää painoa 20kg per lanka ja koukkuja on eri painoisille tauluille. 1mm perlonlankaa on myös saatavilla Twister päällä. Lankoihin voi ripustaa useammankin taulun päällekäin.

Perlon ripustuslankaan voi ripustaa tauluja alekkain
Artiteq perlonlankaan voi ripustaa tauluja myös alekkain

Ripustuskiskojärjestelmää saa ostettua irtotavarana, sen verran osia kuin tarvitset. Myynnissä on myös 2 metrin kiskopakettia, joka sisältää 1 kpl 2 metrin kiskon, kiskonkiinnikkeet, ruuvit ja proput, 2 kpl 1,5m mittaista perlonlankaa, 2 kpl koukkuja (joko 4kg tai 15 kg koukulla) ja päätytulpat.

Ripustuskiskojärjestelmä on kätevä, jos omistat paljon tauluja ja haluat vaihdella niiden paikkoja vaihtelun vuoksi tai laittaa uusia tauluja esille. Kiskolla voi myös ripustaa vain yhden taulun seinälle. Jos taulu on vaakasuuntainen ja seuraava taulu onkin vaikka pystysuuntainen ei tarvitse porata ruuvia uuteen kohtaan uudelle taululle. Näin sisustukseen saa vaihtelua vain taulua vaihtamalla.

Kauttamme saa myös asennuspalvelun kiskoille. Mittaa seinäsi, laske taulusi ja kysy tarjousta.

https://www.artiteq.com/en/product/click-rail/