”Kehys on taideteoksen koti”

Kehystys suojaa taideteosta

Kehystämö on paikka, missä taiteesi saa viimeistelyn ennen siirtymistä seinälle. Kehystys esimerkiksi nostaa esille teoksen tiettyjä värejä. Myös maalauksen tyyliin voidaan valita sopivat kehykset.

Perinteisten taideteosten grafiikoiden, öljyvärimaalausten ja valokuvien lisäksi kehyksiin sopivat monenlaiset esineet, tekstiilit, soittimet, mitalit ja tunnearvoltaan muuten tärkeät jutut. Käyttämämme materiaalit suojaavat työtä ja näin teos säilyy seuraaville sukupolville. Eli jos kotonasi on esim. 80-luvulla kehystetty akvarelli, pahvit olisi hyvä vaihtaa happovapaisiin.

Asiakkaitamme ovat seinien sisustamisesta kiinnostuneiden kansalaisten lisäksi mm. taiteilijat, taiteen hankkijat, valokuvaajat, galleriat, museot, kirjastot, ministeriöt, yliopistot, koulut, urheiluseurat ja monenmoiset yritykset.

Grafiikka

Grafiikanlehdet tarvitsevat kehykset suojakseen ja ylipäätään, että ne saadaan ripustettua seinälle. Lasin ja hapovapaiden pahvien välissä teos säilyy hyvänä. Grafiikka voidaan kehystää paspartuurin kanssa perinteisesti, mutta myös ns. kelluvasti. Kelluvassa kehystyksessä grafiikanlehti jätetään paspartuuripahvin päälle, että koko paperi on näkyvissä. Tällöin paperi voi aaltoilla, kun pahvi ei paina sitä reunoilta. Lasia saa uv-suojattuna, joka auttaa säilymistä auringon haalistavita säteiltä.

Valokuvat

Valokuvat säilyvät kehystettynä puukehyksellä, paspartuurilla ja lasilla (konservoiva kehystys). Jos valitsee uv suojatun lasin, kuvien säilyminen voi olla satoja vuosia. Valokuvia pohjustetaan myös erilaisille materiaaleille, kuten pahville, kevytlevylle tai alumiinikomposittilevylle. Kuvia voi myös laminoida.

Kuva Maria Ilvesviita

Öljyväri-/akryylimaalaus

Öljyvärityöt tarvitsevat myös kehykset säilyäkseen. Kankaalle maalattu työ, jota säilytetään rullalla, voi venyä ja maali voi lohkeilla. Kiilapuilla ja kehyksissä työ on parhaimmillaan. Maalauksia tehdään myös erilisille pahvi tai puupohjille. Ne tarvitsevat yleensä ympärilleen ainoastaan kehykset.

Maalaus Merja Hujo

Julisteet

Taidejulisteet, posterit ja näyttelyjulisteet kehystetään lasin alle. Kehyksen voi valita laajasta valikoimasta. Paspartuurilla saa kuvaan tilaa, mutta se ei ole välttämätön. Tusinakuvat voidaan pohjustaa eli liimata pahviin aaltoilun välttämiseksi. Uniikit tai muuten korvaamattomat julisteet jätetään liimaamatta. Julisteita voidaan myös laminoida.

Esineet

Kehyksiin voi laittaa monenlaisia esineitä. Vitriinikehyksen maksimisyvyys on 8-9cm. Jos esine on tätä paksumpi, kehys voidaan tehdä liimapuulevystä. Kehykseksi vitriinin päälle voi valita kehyksen sadoista malleista. Jos esine on alle 5cm, valmista yksinkertaista laatikkolistaa löytyy muutamissa väreissä. Katso tekemiämme töitä galleriasta.

Peilit

Kehystämme peilejä mittatilauksesta. Mittaa peilin paikka ja tule valitsemaan kehykset laajasta valikoimasta. Teemme peilin haluaamasi kokoon.

Lasit

Kirkas taulunlasi (float) on edullisin peruslasi kehystyksessä.

Heijastuksen estämiseksi on kehitetty ns. näkymätön lasi, joka tuo kuvan parhaiten esille. Niissä on 70%, 92% tai 99% uv suoja. 99% kutsutaan myös museolasiksi.

Uv suojattua lasia saa myös tavallisena kirkkaana lasina. Tru Vue Conservation Clear on tavallinen 99% uv suojattu lasi.

Varastoimme:

  • Kirkas float lasi
  • Ultra Vue 70%
  • Artglass 92%
  • Museum glass 99%
  • Conservation Clear 99%
  • 3mm akryyli

Lue lisää kehyskauppiaan blogista.

Kehyslistamalleja