Maria Ilvesviita

Maria Ilvesviita

Kehystykset ja kuvatulostukset

Jari Ilvesviita

Jari Ilvesviita

Kohopaino ja stanssaukset

Alku

Juuret ovat ihmisellä jossain. Meillä ne ovat osittain itäsuomessa ja osittain pohjoisemmassa.

Joensuussa opimme ammattimme, jotka ovat säilyneet ja kehittyneet tähän päivään asti. Yli puolet elämästämme. Matkan varrella on ollut palkkatyötä ja yrittämistä. Ylä- ja alamäkiä, niinkuin elämään kuuluu.

Muutto

Helsinkiin muutimme sitä hetken mietittyämme. Kavereita, heimoveljiä ja sukulaisia tapaamaan. Töitä löytyi kummallekin omilta aloiltamme vuosiksi ja 2005 oli aika perustaa oma työmaa. Ilves-Interiööri syntyi sitä hetken mietittyämme. Onneksi vain hetken, koska muuten olisi varmaan jäänyt perustamatta.

Ydinosaamista

Taulujen kehystäminen on ollut se pääjuuri, josta rönsyjä on ollut helppo kasvattaa ja kuihduttaa.

Tällä hetkellä Ilves-Interiööri keskittyy seinien koristamiseen kehyksillä ja valokuvavedoksilla. Ripustuskiskoilla ne saadaan seinälle. Stanssikolmion puoli keskittyy painotuotteiden stanssaamiseen ja jälkikäsitelyyn sekä kohopainamiseen. Jyrsin ja laserleikkuri täydentävät tätä puolta ja mahdollistavat muutakin, kunhan keksitään ne seuraavat rönsyt.

Tuhansia raameja

Taulunkehyksiä on vuosien varrella syntynyt paljon. Lapsen ensimmäiset piirrokset tai rautaisen taidealan ammattilaisen teokset taidenäyttelyyn. Kehyksiä on tehty päiväkodeista vanhainkoteihin, museoista ministeriöihin ja messuista Monacon rallikuskeihin.

Ja odotellaan mitä seuraavat asiakkaat mahtavat tuoda mukanaan. Jokainen päivä on erilainen.

Elämä on oppimista

Ammattitaitoa täytyy pitää yllä. Joka päivä oppii uutta, kunhan jaksaa etsiä ja vastaanottaa tietoa. Se on internet aikana helpoa erilaisten virtuaalisten yhteisöjen kautta ympäri maailmaa.

Maailmalla olemme käyneet tutustumassa muidenkin maiden ammattilaisiin. New Yorkissa on amerikkalaisempaa kehystämistä kuin vaikka Italiassa. On kiva huomata eroja myös Suomessa eri maakuntien välillä.

Helsingin yrittäjät järjestävät kursseja yrittäjille ja Taidekehystäjät jäsenyrityksilleen.

Ilves-Interiööri kuuluu Taidekehystäjät Ry:n ja Maria on työskennellyt yhdistyksen hallituksessa yli 10 vuotta.