Maria Ilvesviita

Kehystäjä ja tulostaja

Jari Ilvesviita

Painaja ja stanssaaja

Ilves-Interiööri Oy:n omistajina ja tekijöinä ovat Maria ja Jari Ilvesviita. Yrityksen toiminta alkoi 2005 taulujen kehystämisellä ja toiminta on vuosien varrella laajentunut graafisen alan palveluihin.

Maria aloitti kehystysalalla 1994 Joensuussa ja Jarin kirjapainoalan ammattilaisuus alkoi 1989 myöskin Joensuussa. 1998 pariskunta muutti Helsinkiin. Maria töihin kehystämöön ja Jari offsetpainajaksi kirjapainoon. Ajatus omasta yrityksestä tuli välillä mieleen ja kun Jarin työpaikka myytiin isolle konsernille, päätös kypsyi entisestään. Ajatus isossa kasvottomassa yrityksessä työskentelystä ei houkutellut, joten 2005 perustettiin sitten Ilves-Interiööri Oy. Nimi tuli tietenkin osittain sukunimestä ja Interiööri seinien sisustamisesta sekä tilan täyttämisellä taiteella.

Tilat yritykselle löytyivät aika läheltä Helsingin keskustaa Kaisaniemenkadulta. Isot näyteikkunat vaativat täytettä, joten sisustustauluilla saimme tehtyä mallikehystyksiä näytille. Tällä konseptilla meni muutama vuosi. Jossain vaiheessa tuli mieleen valokuvien printtaus oman harrastuksen innoittamana. Hankittiin suurkuvatulostin ja alettiin tekemään canvas- ja valokuvatauluja asiakkaiden omista teoksista.

Jari kävi välissä hankkimassa täydennystä painopuolen ammattiinsa opiskelemalla graafista suunnittelua ja kuvankäsitelyä. 2013 ajatus painopuolen tuomisesta mukaan toimintaan toteutui hankittuamme vanha Heidelbergin Tiikeli painokone. Tällä antiikkisella laitteella syntyvät käsinkosketeltavat painotuotteet, kuten kohopainetut käyntikortit ja hääkutsut. Tämä tekniikka on nostanut suosiotaan vähän eri muodossa kuin ennen. Voidaan puhua muodikkaasti artesaani työstä. Käsityöläisiä ollaan siis molemmat.

2016 ostimme Stanssikolmio Oy:n liiketoiminnan. Kirjapainojen jälkikäsittelyä tekevä yritys tuli myyntiin ja tämä täydensi toimintaamme. Jarilla kun oli osaaminen hallussa pitkän kirjapainoalan kokemuksen kautta ja laitteet tuttuja, oli päätös helppo.

2017 molemmat yrityksemme muuttivat saman katon alle Arabianrantaan. Sopivat tilat löytyivät kotimme läheltä ja pienteollisuus sekä käsityöläisyys alueella ei ollut hassumpi asia. Digipainokoneen hankinta kohopainon rinnalle mahdollisti nopeammat ja edullisemmat pienpainotuotteet. Kehystämölle tuli tuplasti enemmän tilaa ja työskentelytilat mahdollistavat isojenkin töiden ja sarjojen tekemisen.

Asiakkaitamme ovat taiteen hankkijat ja taiteen tekijät. Valokuvaajat ja vaikkapa käsitöiden harrastajat käyttävät myös palveluitamme. Taidenäyttelyn kehystykset isompina sarjoina ja valokuvanäyttelyjen kuvatulostukset sekä kehystykset onnistuvat nopeallakin aikataululla. Teemme yritysasiakkaille suuremmat kokonaisuudet ja vaikkapa yksittäiset kunniakirjat. Yritykseen pääsee ajamaan autolla vaikka sisälle asti. Ja parkkipaikkoja löytyy ympäristöstä, mikä helpottaa taulujen noutoa.

Ilves-Interiööri kuuluu Taidekehystäjät Ry:n ja Maria on työskennellyt yhdistyksen hallituksessa yli 10 vuotta.